Геращенко: РФ тягне час заявами про неможливість звільнення Сенцова

Геращенко: РФ тягне час заявами про неможливість звільнення Сенцова

Укрінформ
Перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко заявила, що Російська Федерація затягує час, говорячи про неможливість звільнення Сенцова.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Те, що городить омбудсвумен РФ Т. Москалькова про неможливість звільнення Сенцова і якусь загадкову "нову правову угоду" між РФ і Україною - це, звичайно, маячня, банальне і лицемірне затягування часу, фарс, підлість й продовження тактики шантажу долями живих людей", - підкреслила Геращенко.

Вона наголосила, що єдине, що потрібно для звільнення українських бранців Кремля і заручників з окупованих територій - це політична воля і бажання президента РФ Путіна.

"Волі немає, навпаки, є бажання замордувати при потуранні і байдужості світу. Україна продемонструвала всі можливі кроки і ініціативи задля звільнення наших бранців. У відповідь - новий і новий фарс і брехня Кремля, уловки і відмовки. Можливі смерті і каліцтва українських політв'язнів і заручників назавжди будуть на совісті світу, який продовжує загравати з диктатором і витанцьовувати з ним тірольську "камаринську" на кістках", - написала Геращенко.

Читайте також: У Москві заявили, що обмін Сенцова неможливий через "два громадянства"

Раніше уповноважений з прав людини у РФ Тетяна Москалькова заявила, що обмін Олега Сенцова на російських ув'язнених, які утримуються в Україні, неможливий, оскільки він має громадянство і Росії, і України. За її словами, в цьому питанні "треба шукати якусь нову правову форму".

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення усіх українців-політв'язнів Кремля. Таким чином, він не приймає їжу вже 100 днів.

28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати перевезення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

У цілому в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-