Російські тюремники заперечують, що мали намір примусово годувати Сенцова

Російські тюремники заперечують, що мали намір примусово годувати Сенцова

Укрінформ
У Федеральній службі виконання покарань РФ (ФСВП) заперечують, що мали намір примусово годувати незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова, який вже 100 днів тримає голодування в колонии.

Про це повідомляє ТАСС.

«Поширювана одним з членів ГНК Москви інформація про можливе примусове годування засудженого Сенцова О.Г. не відповідає дійсності», - заявили у ФСВП.

У відомстві заявили, що в разі погіршення стану здоров'я Сенцова він буде негайно направлений до лікувального закладу державної системи охорони здоров'я. Водночас повідомляється, що 20 серпня лікарі провели консиліум і прийшли до висновку, що «погіршення стану його (Сенцова - ред.) здоров'я не відмічено».

Раніше відповідальний секретар Громадської наглядового комісії Москви Іван Мельников заявив, що Федеральна служба виконання почне примусово годувати Сенцова, якщо відмова від їжі загрожуватиме його життю.

Як відомо, український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 

28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

Читайте також: У Москві заявили, що обмін Сенцова неможливий через "два громадянства"

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-