Сенцов не проситиме Путіна про помилування - сестра

Сенцов не проситиме Путіна про помилування - сестра

Політв’язні
Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов, незаконно ув'язнений у Росії, не проситиме помилування, а на його звільнення немає політичної волі.

Таку думку сестра режисера Наталія Каплан висловила в інтерв'ю виданню "Дождь".

"Олег точно не буде просити про помилування, в цьому я навіть не сумніваюся. Так само, як і припиняти голодування, як би його не вмовляли", - сказала Каплан.

За її словами, відпустити Сенцова - це був шанс Путіну показати себе більш-менш хорошою людиною.

"Прохання було написано з гуманітарних, а не з політичних міркувань. Звичайно ж, ця відмова дуже розчарувала. Це неправда, що прохання про помилування має обов'язково писати сам ув'язнений. В історії російської юриспруденції було багато випадків, коли прохання про помилування писали інші, і люди потім були звільнені", - розповіла сестра політв'язня.

Читайте також: У Путіна заявили, що Сенцов має особисто просити в нього помилування

Відмова Путіна у помилуванні Сенцова говорить про те, що зараз немає політичної волі і він поки не має наміру відпускати Олега.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталя Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є спеціалісти з ендогенного харчування.

Мати Сенцова в липні подала прохання про його помилування. У серпні в листі у відповідь від управління по забезпеченню конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ йшлося, що для початку процедури помилування Сенцов має сам звернутися до президента РФ з відповідним проханням. Комісія Ямало-Ненецького автономного округу не прийняла клопотання матері Сенцова і архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента про помилування, повторюючи те ж мотивування АП Росії.

Читайте також: Кремль обрав тактику шантажу та повільного вбивства Сенцова - Геращенко

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко і адвокат Микола Полозов після цього висловили думку, що Кремль просто не хоче звільняти Сенцова з якихось своїх причин.

Загалом у Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-