Посольство України у Британії закликає Кремль звільнити Сенцова

Посольство України у Британії закликає Кремль звільнити Сенцова

Укрінформ
Посольство України у Британії закликало негайно звільнити українського режисера, політв’язня Кремля Олега Сенцова.

Про це прес-служба диппредставництва написала у Twitter.

"У серпні 1986 року дисидент Анатолій Марченко помер у радянській в'язниці після 117 днів голодування, вимагаючи звільнення політичних ув'язнених. Олег Сенцов (94 дні) не повинен стати черговою жертвою сталінського режиму!" - наголосили у посольстві.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений у РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримуючу терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова є катастрофічним.

Читайте також: Полозов: Ніхто з моїх клієнтів не просив Путіна про помилування особисто

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова до клініки у Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

Правозахисниця Зоя Свєтова 14 серпня відвідала колонію у Лабитнангі, де зустрілася із Сенцовим. У розмові з нею політв'язень назвав свій стан "передкритичним". Лікар колонії, який працює із Сенцовим, повідомив, що робота внутрішніх органів українця може припинитися у будь-який момент.

У цілому у Росії та окупованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-