Полозов: Ніхто з моїх клієнтів не просив Путіна про помилування особисто

Полозов: Ніхто з моїх клієнтів не просив Путіна про помилування особисто

Укрінформ
Російський адвокат Микола Полозов заявив, що жоден з його підзахисних, які підлягали помилуванню, не писали жодних прохань президенту РФ Володимиру Путіну.

Про це адвокат написав у Facebook, коментуючи заяву Кремля про те, що ув’язнений в Росії український режисер Олег Сенцов повинен особисто звернутися до Путіна, аби той його помилував.

«У Кремлі знову брешуть про помилування Сенцова. Жоден з моїх підзахисних громадян України, звільнених після указу про помилування, не писав ніяких прохань Путіну. За них це робили абсолютно сторонні люди за вказівкою Адміністрації президента. І нічого, всіх звільнили. Після ухвалення політичного рішення щодо кожного. Путін просто не хоче звільняти Сенцова. У цьому вся справа. В особистому », – вважає Полозов.

Читайте також: Геращенко: Кремль бреше щодо амністії Сенцова

Раніше він висловлював припущення, що жорстоке відношення Кремля до Сенцова пояснюється тим, що той публічно називав президента РФ «кривавим карликом».

Як повідомлялося, мати політв'язня Олега Сенцова в липні подала прохання про його помилування. У листі у відповідь від управління з забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ йшлося, що для початку процедури помилування Сенцов повинен сам звернутися до президента РФ з відповідним проханням.

Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко також підкреслювала, що ані Ахтем Чийгоз, ані Ільмі Умеров, ані Надія Савченко не писали прохань про помилування.

Український режисер з Криму Олег Сенцов, незаконно засуджений в РФ до 20 років колонії, 14 травня 2018 року оголосив голодування, вимагаючи звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля. 28 травня він погодився на підтримувальну терапію.

8 серпня його сестра Наталія Каплан повідомила, що стан здоров'я Сенцова катастрофічний.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала російського омбудсмена Тетяну Москалькову організувати переведення Сенцова в клініку в Москві, де є фахівці з ендогенного харчування.

В цілому в Росії та анексованому Криму утримуються близько 70 українських політв'язнів, в їх числі і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-