Джемілєв закликав Індонезію стати співавтором резолюції Генасамблеї ООН по Криму

Джемілєв закликав Індонезію стати співавтором резолюції Генасамблеї ООН по Криму

Укрінформ
Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв закликав Індонезію стати співавтором та підтримати цьогорічну резолюцію Генасамблеї ООН про права людини в окупованому Криму.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Індонезії за результатами зустрічі Джемілєва з віце-президентом Республіки Індонезія Юсуфом Калла.

 «Індонезійську сторону поінформовано про розвиток подій в та навколо України у зв’язку з триваючою агресією РФ проти України, зокрема, ситуацію на сході нашої країни та у тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим (АРК)..., про поточну ситуацію з правами людини в АРК, передусім систематичне порушення окупаційною владою півострова прав кримськотатарського народу. У цьому зв’язку Джемілєв закликав Індонезію стати співавтором та підтримати цьогорічну резолюцію Генеральної Асамблеї ООН «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь, Україна», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чубаров квапить з підготовкою конституційних змін щодо статусу Криму

Як поінформували в посольстві, Джемілєв подякував віце-президентy за підтримку Республікою Індонезія суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема, голосування Індонезією «за» резолюцію Генеральної Асамблеї ООН «Територіальна цілісність України» від 27 березня 2014 року.

Під час зустрічі сторони наголосили на значних перспективах українсько-індонезійського торговельно-економічного та культурно-гуманітарного співробітництва.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко доручив українським дипломатам готувати  на наступну сесію Генеральної Асамблеї ООН нову резолюцію ГА по ситуації навколо незаконно анексованого Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-