Банки окупантів в Криму припинили обслуговувати карти Visa і MasterCard

Банки окупантів в Криму припинили обслуговувати карти Visa і MasterCard

Укрінформ
"Генбанк", що базується в окупованому Криму, з 14 серпня заблокував всі карти Visa і MasterCard.

Про це повідомляє BBC.

"Генбанк" не буде більше обслуговувати карти Visa і MasterCard, в тому числі й ті, у яких ще не закінчився термін придатності. За цими картками не будуть проводитись жодні операції. Клієнтам банку пропонують замінити їх на карту платіжної системи "Мир". Її оператором є "Національна система платіжних карт" (НСПК), що належить російському Центробанку", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В окупованому Криму діє 131 українська ліцензія на користування надрами - Семерак

"Генбанк", який перебуває під санкціями ЄС і США, був останнім банком у Криму, який обслуговував міжнародні платіжні картки.

Нагадаємо: Росія анексувала Крим навесні 2014 року, після чого США ввели санкції. Visa і MasterCard припинили обслуговувати клієнтів банків, що працюють на півострові. Клієнти кримських банків не могли користуватися картками за межами Криму, а власники карт російських банків не могли знімати гроші на півострові.

У MasterCard заявляють, що діє відповідно до введених санкцій. У Visa повідомили, що відповідно до санкцій, введених в грудні 2014 року управлінням з контролю за іноземними активами міністерства фінансів США, Visa не веде ніякої діяльності на території Криму.

Читайте також: Слідком РФ закуповує в Китаї "чарівні куби" для зламу смартфонів

Однак, незважаючи на санкції, кримські банки могли обслуговувати картки міжнародних систем завдяки їхньому запасу, який був випущений до санкцій, і завдяки створеній в Росії НСПК. Ця система дозволяє безперебійно обслуговувати карти банків, що перебувають під санкціями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-