З окупованого Криму пішла остання мережа західних готелів - Reuters

З окупованого Криму пішла остання мережа західних готелів - Reuters

Укрінформ
Остання в Криму західна мережа готелів Best Western Hotels & Resorts вийшла з анексованого півострова у зв'язку з чинністю санкцій.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на двох співробітників севастопольського готелю.

"Американська компанія Best Western Hotels & Resorts, остання західна мережа готелів, представлена в Криму, пішла (з півострова - ред.) через санкції, запроваджені після анексії українського регіону Росією", - йдеться у повідомленні.

Готель все ще працює, проте не як частка бренду Best Western. Тепер на сайтах бронювання готель позиціює себе як "Sevastopol Hotel and Spa".

Читайте також: Росія й надалі блокує міжнародним організаціям моніторинг у Криму - МЗС

Як зазначає видання, інші великі західні бренди, серед яких - McDonald's Corp і Radisson Hotels, вже пішли з Криму після анексії 2014 року.

Генеральний директор компанії Best Western Hotels & Resorts відмовився коментувати ситуацію, переадресувавши всі питання до власника або оператора готелю, оскільки Best Western не володіє або не управляє готелями, а має систему франчайзингу, згідно з якою власники або оператори готелю платять за право використовувати бренд, маркетинг і службу підтримки.

Один із співробітників компанії повідомив Reuters, що франчайзингова угода з готелем у Севастополі завершилася в жовтні минулого року через санкції.

Відхід Best Western з Криму наочно демонструє той факт, що навіть після запровадження санкцій США і ЄС західні інвестори все ще продовжували вести бізнес в Криму. Проте компаніям все-таки доводиться залишати півострів через санкції, які передбачають заборону на інвестиції до Криму. Санкції також блокують проведення бізнес-операцій з фігурантами чорних списків і забороняють західним компаніям переміщати свої активи через кримські банки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-