Росія й надалі блокує міжнародним організаціям моніторинг у Криму - МЗС

Росія й надалі блокує міжнародним організаціям моніторинг у Криму - МЗС

Укрінформ
Українська сторона неодноразово запрошувала міжнародні організації відвідати окупований Крим, однак саме Російська Федерація блокує такі спроби моніторингових візитів на території АРК.

Про це у Facebook написав заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця.

"Російська Федерація і надалі блокує всі спроби міжнародних організацій, в т.ч. ООН, Ради Європи, ЮНЕСКО і тієї ж ОБСЄ, скористатися існуючим запрошенням України, а також виконати рішення керівних органів цих структур щодо здійснення моніторингу окупованого Криму. Натомість Москва цинічно заявляє, що вона відкрита для відвідання Криму як території Росії. Звісно така позиція не може бути прийнятною, ані для самої України, ані для міжнародних організацій, які мають керуватися як нормами міжнародного права, так і власними рішеннями, які ухвалені із дотриманням цих норм", - написав він.

Дипломат наголосив, що Україна залишається відкритою для відвідання міжнародними організаціями суверенної території України в її міжнародно визнаних кордонах, яка включає АР Крим та м. Севастополь.

"При цьому будь-яка міжнародна діяльність на тимчасово окупованих територіях України має здійснюватися за погодженням з українською стороною, відповідно до законодавства України та норм міжнародного права, згідно з якими Росія як держава-окупант зобов’язана забезпечувати безперешкодний доступ представників та місій міжнародних організацій до окупованого півострова", - зауважив він.

Читайте також: Джемілєв: Тортури в Криму - це відповідальність особисто Путіна

Представник МЗС відмітив, що міжнародним організаціям "варто посилити ретельне і наполегливе виконання рішень щодо окупованої АРК, зокрема скориставшись вже існуючими запрошеннями".

"МЗС залишається відкритим для обговорення з представниками міжнародних організацій всіх деталей здійснення візитів в окупований Крим", - резюмував Кислиця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-