У Сімферополі загострився земельний конфлікт між кримськими татарами та окупантами

У Сімферополі загострився земельний конфлікт між кримськими татарами та окупантами

Укрінформ
В окупованому Криму на сімферопольському масиві "Стрілкова" знову загострюється земельний конфлікт між окупаційною владою й кримськими татарами.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Нариман Джелялов.

"На земельному масиві "Стрілкова" у Сімферополі ситуація посилюється. З ранку туди приїхала поліція і техніка, а також близько 40 "робітників". Пізніше підтягнулися ще два десятки осіб з лопатами. Людей, які не перший рік відстоюють своє право на землю, оточили", - повідомив Джелялов.

За його словами, деяким з жителів масиву, що відстоюють свої земельні ділянки, стає погано.

"Люди впевнені, що проти них робитимуть якісь дії. На місці і чоловіки і жінки.

Згадується ситуація на вул. Балаклавській десятирічної давності. Тоді, як і зараз, забудовник насильно намагався зігнати людей із зайнятої ними землі", - написав активіст.

Читайте також: "Суд" у Криму залишив під вартою активіста "галявини протесту"

Нагадаємо, учасники "поляни протесту" на вул.Стрілковій у Сімферополі вступили у конфлікт з місцевою "владою" і будівельною фірмою "Моноліт", що побудувала багатоповерхове житло на території селища, де вже стоїть мечеть і нелегалізовані будинки кримських татар. Раніше силовики провели обшук у організатора "поляни протесту" Фазила Ібрагимова з вилученням списку жителів масиву і протоколів їхніх зборів. Йому також було призначено адміністративний арешт.

"Поляни протесту" - цей громадський рух з метою отримання й легалізації земельних ділянок у Криму для репатріантів, які повертаються на батьківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-