"Суд" у Криму залишив під вартою активіста "галявини протесту"

Відео
Укрінформ
В середу в окупованому Криму так званий Верховний суд відхилив усі аргументи захисту і залишив у СІЗО активіста "галявини протесту" Фазила Ібрагимова.

Про це у відео "Кримської солідарності" повідомляє адвокат Едем Семедляєв.

"Суд не прийняв жодного нашого аргументу, жодного клопотання і погодився з тим, що Київський районний суд правильно обрав запобіжний захід, хоча там були кричущі порушення... Але це не заважає суду обирати запобіжний захід - тримання в СІЗО", - повідомив адвокат.

За його словами, серед порушень, які допустив суд, - тримання підзахисного в клітці, попри те, що 48 годин, на які він був затриманий, скінчилися. Крім того, багато порушень було в документах справи.

"Основні документи справи або взагалі не відносилися до Ібрагимова Фазила, або були складені з грубими помилками, де, наприклад, було невірно вказано його ім'я", - зазначив Семедляєв.

Він підкреслив, що його підзахисного, який страждає на низку захворювань, залишили в СІЗО, попри те, що він переповнений удвічі.

Раніше повідомлялося, що учасники "галявини протесту" на вул. Стрілецькій у Сімферополі вступили у конфлікт з місцевою "владою" і будівельною фірмою "Моноліт", яка побудувала багатоповерхове житло на території селища, де вже стоїть мечеть і нелегалізовані будинки кримських татар.

Читайте також: Окупанти навідались у будинок кримського татарина з попередженням

"Галявини протесту" - це громадський рух, метою якого є отримання і легалізація земельних ділянок у Криму для репатріантів, що повертаються на батьківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-