Канада: Культурна спадщина Криму теж стала мішенню Росії

Канада: Культурна спадщина Криму теж стала мішенню Росії

Укрінформ
Канада рішуче засуджує дії Росії, спрямовані на інтеграцію Криму до свого складу.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада підтверджує свою тривалу відданість територіальній цілісності України та засуджує дії Росії із примусової інтеграції Кримського півострова до складу РФ, у тому числі шляхом відкриття мосту через Керченську протоку у травні 2018-ого”, - сказала Фріланд.

Вона звернула увагу на серйозні порушення прав людини на півострові після його незаконної анексії.

Читайте також: Німеччина закликає Росію надати медичну допомогу Сенцову

“З часу початку російської окупації Криму ми стали свідками серйозних порушень прав людини, вчинених офіційними службами Росії - у тому числі утисків свободи слова та зборів, вибіркових арештів, тортур, затримань та зникнень. Багато із цих серйозних порушень прав людини були задокументовані минулої осені Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини”, - наголосила міністр.

Фріланд також закликала Росію до негайного звільнення всіх українських політичних в’язнів. “Ми закликаємо до звільнення всіх незаконно затриманих громадян України, у тому числі Олега Сенцова, якого було вивезено до Росії та засуджено судом, чию юрисдикцію в Криму ми не визнаємо”, - зазначила вона.

За словами Фріланд, “багата культурна спадщина Криму теж стала мішенню Росії, зокрема через погане ставлення до кримських татар та їх історичних пам’яток”. “Канада - непохитна у своїй підтримці народу України. Міжнародна спільнота мусить спільно підтримувати тиск, у тому числі за допомогою економічних санкцій, поки Росія не почне поважати міжнародне право й суверенітет України”, - підсумувала глава МЗС Канади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-