Німеччина закликає Росію надати медичну допомогу Сенцову

Німеччина закликає Росію надати медичну допомогу Сенцову

Політв’язні
Укрінформ
Росія має невідкладно надати медичну допомогу ув'язненому українському режисеру Олегу Сенцову.

До цього у п'ятницю, 27 липня, закликала уповноважена німецького уряду з прав людини і гуманітарної допомоги Бербель Кофлер, повідомляє DW.

Омбедсмен підтримала рішення Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) від 25 липня. ЄСПЛ у ньому вказав уряду Росії, що Сенцову необхідно надати лікування, а також попросив режисера припинити голодування.

"Я дуже сподіваюся, що російський уряд врахує рішення (ЄСПЛ - ред.) і невідкладно подбає про надання повноцінного доступу до медичної допомоги. Окрім того, я сподіваюся на швидке звільнення пана Сенцова та ув'язненого за тією ж справою пана Кольченка", - наголосила Кофлер.

Рішення ЄСПЛ підкреслює всесторонню занепокоєність станом здоров'я Сенцова та щодо його життя, вказала уповноважена німецького уряду. Вона нагадала про те, що український режисер голодує з 14 травня.

Як повідомлялось, Сенцова затримала у Криму ФCБ Росії 11 травня 2014 року. Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі із відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов перебуває у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

Читайте також: ЄСПЛ закликає Сенцова припинити голодування

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-