ЄСПЛ закликає Сенцова припинити голодування

ЄСПЛ закликає Сенцова припинити голодування

Укрінформ
Європейський суд з прав людини ухвалив рішення щодо забезпечувальних заходів щодо незаконного засудженого українського режисера Олега Сенцова, який голодує з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії.

Про це повідомляється в прес-релізі суду.

"Суд ухвалює рішення щодо забезпечувального заходу медичної допомоги для Олега Сенцова і закликає його припинити голодування", - йдеться у прес-релізі.

Суд закликав Росію надати Сенцову відповідне лікування, а самому режисеру запропонував прийняти лікування заради порятунку його життя.

Читайте також: Більш як 50 українських громадських діячів написали листа Сенцову

Такі забезпечувальні заходи ухвалені відповідно до правила 39-го регламенту ЄСПЛ, згідно із яким суд може у виключному порядку заборонити державі здійснювати дії, які можуть призвести до заподіяння непоправної та суттєвої шкоди життю та здоров'ю заявника, у даному випадку Сенцова.

Як повідомлялось, Олега Сенцова затримала у Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації 11 травня 2014 року. Пізніше його перевезли до Москви до слідчого ізолятора "Лефортово".

Кінорежисера звинуватили у тероризмі та незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

У серпні 2015 року Сенцова було засуджено до 20 років позбавлення волі із відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 року його етапували до Якутії, а з листопада 2017 року Сенцов перебуває у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування із вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-