У Дуди радять Європі підтримувати Україну, як це роблять Штати

У Дуди радять Європі підтримувати Україну, як це роблять Штати

Укрінформ
Кримська декларація Держдепартаменту США спростовує тезу, що у Гельсінкі під час зустрічі президентів США та Росії 16 липня відбулася зміна в американській політиці щодо РФ. 

Євросоюз має брати приклад зі США щодо рішучої та однозначної позиції стосовно агресивної політики Кремля, наголосив міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує wPolityce.pl.

“Оприлюднена в середу Кримська декларація Держдепартаменту США свідчить про неправдивість усіх публічних тез, які озвучували противники нинішньої адміністрації (США - Ред.) про те, що під час саміту в Гельсінкі сталася зміна американської політики в проросійському напрямку”, - заявив Щерський.

Він зауважив, що є повна збіжність поглядів Польщі та США щодо ситуації навколо російської агресії і санкційної політики проти РФ, що, зокрема, добре було видно у заявах президента РП Анджея Дуди на засіданнях ООН.

На переконання Щерського, незважаючи на критику американської політики з боку Європи, “в ЄС віддавна вже не звучало таких однозначних тверджень як Кримська декларація”.

“Європа критикує США, а я в той же час хотів би, щоб такого роду декларацію коли-небудь було прийнято лідерами усіх країн ЄС”, - заявив міністр канцелярії президента РП.

На його переконання, саме американці є більш рішучими і послідовними у своїй політиці (щодо Росії), ніж Європа, яка давно вже не представляла настільки однозначної позиції стосовно агресії РФ в Україні.

Читайте також: Варшава засуджує окупацію Криму: Росія порушила міжнародне право

“Було б добре, якби Європейська Рада змогла прийняти заяву, схожу до Кримської декларації США, аби продемонструвати, що Європа і США мають подібну позицію з цього приводу”, - констатував Щерський.

Як інформувалося, раніше держсекретар США Майк Помпео оприлюднив заяву, в якій йдеться про те, що Сполучені Штати не визнають претензій Росії на суверенітет над окупованим Кримом і звинувачують її в підриві міжнародних принципів миру та безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-