Під час обшуку в будинках кримських татар “знайшли” гільзи

Під час обшуку в будинках кримських татар “знайшли” гільзи

Укрінформ
Під час обшуку в селі Курське Білогірського району в будинку сім'ї Асанова силовики внесли в протокол відомості про нібито виявлені гільзи.

Про це повідомляє громадська організація "Кримська солідарність".

При цьому понятих привезли співробітники російських спецслужб.

"За попередньою інформацією, за підсумками обшуку в будинку було «знайдено» гільзи, які вилучили як речовий доказ і внесли в протокол в присутності «понятих». В об'єктивності показань понятих можна сумніватися, бо це люди, спеціально привезені співробітниками спецслужб. Така неправомірна практика роботи з понятими для силовиків в Криму стає нормою", - інформують в "Кримській солідарності".

В організації наголосили, що обшук в будинку Асанова почався за відсутності господарів.

"На початок слідчих заходів за цією адресою нікого з мешканців не було, він пустує, а самі господарі в даний період часу проживають в іншому домоволодінні. На місце проведення обшуку сім'я приїхала вже після початку слідчих заходів", - повідомили активісти.

Читайте також: У Криму затримали двох підлітків, які зняли російський прапор із сільради

За їхніми даними, родичі обшукуваних шоковані відвертою провокацією співробітників російських спецслужб.

"Родичі шоковані відвертою провокацією і нехтуванням норм кримінального права співробітниками спецслужб і заперечують будь-який зв'язок Асанова з виявленими гільзами. Вони мають намір писати клопотання про направлення гільз на потожирову експертизу або дактилоскопічну експертизу, а також оскаржити дії спецслужб", - йдеться в повідомленні "Кримської солідарності ".

Затримані силовиками підлітки Ескендер Абдувелієв і Сейтумер Асанов були доставлені в лікарню для проведення медекспертизи.

"Як стало відомо, на даний момент в лікарні Абдувелієва і Асанова вже немає. Співробітник поліції повідомив, що їх могли відвезти в м.Симферополь", - говорять активісти.

Як повідомлялося, сьогодні в окупованому Криму в Білогірському районі (с.Курське) і Судацькому регіоні (с.Холодівка) пройшли обшуки в будинках кримських татар. Проти підлітків Мустафи Коки, Умера Абдувелієва, Рідвана Сейтхалілова, Сейтумера Асанова порушили кримінальні справи за те, що вони нібито зняли з будівлі сільради російський прапор і викинули його. В ході обшуку у Азіза-Мухаммеда Алієва шукали заборонену літературу, наркотики і зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-