Чубаров нагадав, що

Чубаров нагадав, що "кримські" зміни до Конституції напрацювали ще торік

Укрінформ
Рефат Чубаров сподівається, що до наступного року, проголошеного ООН Роком мов корінних народів, в Україні ухвалять зміни і доповнення до Конституції.

Про це голова Меджлісу заявив під час брифінгу "Аналіз порушень прав людини в окупованому Криму у І півріччі 2018 року", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До такої події, як міжнародний Рік мов корінних народів, українська держава має підходити серйозно і з конкретними справами. І однією з таких справ, з моєї точки зору, мусить бути внесення змін і доповнень до розділу 10 Конституції України - "Автономна Республіка Крим", - сказав Чубаров.

Він нагадав, що цілісний текст цих змін і доповнень був створений ще минулого року. Тоді ж були підготовані два законопроекти: "Про статус кримськотатарського народу в Україні" і "Про корінні народи в Україні". Водночас він висловив занепокоєння тим, що певна частина українського політикуму не розуміє важливості рішень у цій сфері. Але, за його словами, вже є домовленість про зустріч з Президентом України, на якій обговорюватиметься дата проведення Конституційної комісії щодо цих законотворчих ініціатив.

Читайте також: Чубаров розповів, як зробити антиросійські санкції більш ефективними

На думку Чубарова, прийняття національного законодавства про корінні народи посилить позиції української дипломатії у справі повернення Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-