Чубаров розповів, як зробити антиросійські санкції більш ефективними

Чубаров розповів, як зробити антиросійські санкції більш ефективними

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров вважає, що міжнародні санкції, накладені на Росію через окупацію Криму, недостатньо ефективні через те, що їх не дотримуються у повній мірі.

Про це він заявив у ефірі телеканалу "112.Україна", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми чули, що країни ЄС ще на рік продовжили санкції щодо Криму: там і туристичні послуги, і багато іншого в переліку. Але це ж не повна правда. От, наприклад, є така відома компанія - "Аерофлот". Вона літає своїми літаками до Криму, але вона також літає до всього світу", - зазначив Чубаров.

За його словами, в Росії дуже багато важливих для економіки фірм і підприємств, які "забруднені Кримом" - і при цьому працюють на Заході.

"Було би чесно, якби країни ЄС сказали: жодного літака на наших аеродромах з тих компаній, які літали до Криму! І тоді ми б побачили, що практично нікому не можна літати. Це справило б суттєвий вплив на поведінку людей, бо тоді росіяни були б змушені літати через треті країни", - наголосив Чубаров.

Читайте також: Чубаров вважає неприпустимими заклики з-за кордону про діалог із Путіним

Також він вважає, що російське суспільство поступово звикає до накладених обмежень, тому ті більше не діють так гостро, як від початку. Російська ж влада, як свого часу радянська, обмежуватиме громадян в багатьох сферах життя, і вони терпітимуть. Тому санкції, на його думку, повинні посилюватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-