У дім фігуранта

У дім фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір" з обшуком прийшли ФСБшники

Відео
Укрінформ
У четвер вранці в окупованому Криму в будинку фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Мусліма Алієва співробітники ФСБ проводять "слідчі заходи".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Надійшла інформація, що в будинку Мусліма Алієва на даний момент знаходяться співробітники ФСБ. Адреса: м. Алушта, с. Верхня Кутузовка, вул. Підгірна 21", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що близько шести співробітників знаходяться у дворі і близько п'яти - в будинку.

Подробиці з'ясовуються.

Нагадаємо, в лютому-квітні 2016 року в Ялті на окупованому півострові Крим були затримані Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Емір-Усеїн Куку, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук. Їх обвинувачують у причетності до ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір".

Російський військовий суд розглядав ялтинську "справу Хізб ут-Тахрір" на виїзних засіданнях у Сімферополі, після чого арештованих кримчан етапували в Ростов-на-Дону.

Захисники заарештованих і засуджених у справі "Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування вмотивованим за релігійною ознакою.

Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-