Український політв'язень Куку перебуває під постійним відеонаглядом - адвокат

Український політв'язень Куку перебуває під постійним відеонаглядом - адвокат

Укрінформ
Незаконно ув’язнений кримський правозахисник Емір-Усеїн Куку, який голодує у СІЗО у Ростові-на-Дону, перебуває під постійним відеонаглядом.

Про це Громадському радіо повідомив його адвокат Серій Локтєв.

«Згідно з процедурою, його помістили до одиночної камери під постійний відеонагляд. Фізичного, психологічно тиску не чинилося, принаймні мені він про це не говорив. Медперсонал досить лояльно ставиться і намагається відмовити його від голодування. Жодних погроз, тиску, принаймні з боку медперсоналу у СІЗО4 - немає, зі слів Еміра», — зазначив адвокат.

Емір-Усеїн Куку попри слабкість відмовляється приймати розчин глюкози, розповів адвокат. «У нього слабкість, бо він уже голодує 20 днів. У нього больові неприємні відчуття у ділянці печінки, підшлункової залози, селезінки. Він категорично відмовляється від глюкози, тобто від фізрозчину, до складу якого входить глюкоза, через те що, якщо він почне приймати цей препарат внутрішньовенно, то, як він пояснює, йому можуть сказати, що це лікувальне голодування», — повідомив адвокат.

Читайте також: Лікарі у російському СІЗО намагаються вбити політв’язня Куку - КримSOS

Як повідомлялося, кримський політв'язень Емір-Усеїн Куку голодує з 26 червня на знак солідарності з іншими політв’язнями: Олегом Сенцовим, Володимиром Балухом, Олександром Шумковим, Олександром Кольченком, Станіславом Клихом.

Куку та інші обвинувачені в причетності до ісламської організації "Хізб ут-Тахрір" Арсен Джеппаров, Рефат Алімов, Муслім Алієв, Інвер Бекіров і Вадим Сірук були затримані в лютому-квітні 2016 року в Ялті за обвинуваченням у причетності до тероризму.

У грудні 2017 року Куку етапували із Криму в Ростов-на-Дону.

До арешту він активно займався правозахисною діяльністю, надавав правову допомогу населенню і повідомляв про випадки політично мотивованих насильницьких зникнень в Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-