На НСК

На НСК "Олімпійський" пройшла масштабна акція на підтримку Сенцова

Фото
Укрінформ
У Києві на НСК «Олімпійський» відбулася акція на підтримку незаконно засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Колона бажаючих підтримати українських політв'язнів пройшла на стадіон з палаючими факелами і скандуючи  "Свободу Олегу Сенцову!", "Україна понад усе!", "Крим - це Україна!", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля поля стадіону було розміщено великий банер "Олег Сенцов, Україна з тобою", який підсвітили факелами.

На двох великих екранах з різних боків стадіону можна було побачити фотографії українських політв'язнів у РФ і альтернативні плакати українського художника Андрія Єрмоленка до Чемпіонату світу з футболу-2018 проти політики Путіна. На світлинах, зокрема, зображені катастрофа рейсу MH-17, закривавлений «Забивака» — талісман російського чемпіонату.

Учасники заходу, яких зібралося близько тисячі, на трибунах скандували "Україна понад усе!", "Один за всіх, всі за одного!"

Читайте також: Звільнити Сенцова: українська діаспора розпочинає глобальний флешмоб

Також серед учасників акції - Віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Генадій Зубков, в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, міністр інфраструктури  Володимир Омелян, волонтери, народні депутати.

Завершилася акція масовим виконанням Гімну України.

Як повідомлялося, засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

На НСК "Олімпійський" пройшла масштабна акція на підтримку Сенцова / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Український омбудсмен Людмила Денісова 15 червня прибула в Росію, але їй не дозволили зустрітися ані з Сенцовим, ані з жодним з інших українських політв'язнів.

Читайте також: У Росії допускають обмін Сенцова

Усього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: Павло Багмут. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-