У Росії допускають обмін Сенцова

У Росії допускають обмін Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Український режисер Олег Сенцов може потрапити у список з обміну засудженими росіянами й українцями, які утримуються в РФ і на окупованих територіях.

Про це заявив заступник голови комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Олексій Кондратьєв, повідомляють РІА Новости.

"Я думаю, Сенцов може потрапити (у список з обміну). Тема його обміну не раз порушувалася українською стороною, його прізвище як і раніше актуальне (для обміну)", — сказав Кондратьєв.

Як повідомлялося, перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Україна готова обміняти 23 громадян Російської Федерації на українців, які утримуються у РФ і на окупованих територіях.

Російські спецслужби затримали Сенцова в анексованому Криму в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угрупування і засудив до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. 22 червня адвокат Сенцова повідомляв, що у його підзахисного проблеми з нирками і серцем, він знаходиться в медичній частині.

Читайте також: Сенцова годують невідомою сумішшю - Денісова назвала факти

Український омбудсмен Людмила Денісова 15 червня прибула в Росію, але їй не дозволили зустрітися з жодним з українських політв'язнів.

Усього в Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-