Сенцова годують невідомою сумішшю - Денісова назвала факти

Сенцова годують невідомою сумішшю - Денісова назвала факти

Укрінформ
Українського політв'язня Кремля Олега Сенцова, який у травні оголосив безстрокове голодування у російській в'язниці, з 8 червня годують сумішшю з невідомим складом.

Про це заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова на зустрічі у парламенті з послами країн ЄС щодо виконання Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Щодо Олега Сенцова, я би хотіла зауважити, що зараз наявна дуже суперечлива інформація щодо стану його здоров'я. І тому я би хотіла на власні очі побачити... У мене є така підозра, не тільки підозра, а є факт, і я хочу, щоб ви всі побачили цей лист, в якому пан Федотов (керівник ради при президентові РФ щодо розвитку громадянського суспільства і прав людини) чітко пише, що з 8 червня Олега Сенцова годують якоюсь сумішшю - ми не знаємоїї складу", - сказала Денісова, звертаючись до європейських послів.

Вона звернула увагу представників країн ЄС на те, що від української сторони "приховують інформацію про наших громадян і про те, що зараз відбувається з Олегом Сенцовим".

Читайте також: Денісова озвучила умови допуску омбудсмена РФ до ув’язнених в Україні

Як повідомлялося, російські спецслужби затримали Сенцова в анексованому Криму в травні 2014 року. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав його винним в організації терористичного угруповання і засудив до 20 років ув'язнення у колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у Росії. 22 червня адвокат Сенцова повідомляв, що у його підзахисного проблеми з нирками та серцем, він перебуває у медичній частині.

Український омбудсмен Людмила Денісова 15 червня прибула до Росії, але їй не дозволили зустрітися з жодним із українських політв'язнів.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-