Звільнити Сенцова: українська діаспора розпочинає глобальний флешмоб

Звільнити Сенцова: українська діаспора розпочинає глобальний флешмоб

Укрінформ
Україна та світова українська діаспора 7 липня проведуть глобальний флешмоб на підтримку режисера Олега Сенцова.

Про це Укрінформу повідомили в Ukrainian ID, оргкомітет якого закликає усіх українців, незалежно від місця їхнього проживання, вийти на мітинги на підтримку Олега на головні площі своїх міст, а також перед дипломатичними представництвами Росії та США.

"Глобальний флешбмоб #FreeSentsov стартує у Каневі з Тарасової гори 7 липня о 19:00 за київським часом. Планується, що до нього долучиться усе світове українство", - ідеться в повідомленні.

Також зазначається, що Олег Сенцов став першим лауреатом премії Ukrainian ID Award, заснованої Міжнародним економічно-гуманітарним форумом Ukrainian ID.

"Премію українському режисеру присуджено за незламну силу у боротьбі за ідеали свободи. Про присудження нагороди Олегу Сенцову планувалося оголосити 7 липня в Каневі, під час урочистої церемонії форуму Ukrainian ID. Але, як повідомила президент форуму Наталія Заболотна, нинішні обставини утримання режисера, який з 14 травня продовжує голодування у російській в'язниці, вимагають термінових дій для того, аби здійснити звільнення Сенцова", - наголошують організатори.

Олег Сенцов - український кінорежисер, сценарист, письменник. Був активним учасником Євромайдану та громадянського спротиву окупації Криму Росією. У травні 2014 року Сенцов був викрадений працівниками ФСБ у Сімферополі та заарештований за звинуваченням у підготовці терористичного акту. У 2015 році російський суд визнав його винним і засудив до 20 років колонії суворого режиму. Численні міжнародні організації та громадські діячи визнали ув'язнення Олега Сенцова політичним и вимагали від російської влади звільнити його.

Читайте також: Сенцова годують невідомою сумішшю - Денісова назвала факти

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити з російських в'язниць громадян України, які були викрадені та засуджені за політичними мотивами.

Міжнародний економічно-гуманітарний форум Ukrainian ID - діалогова платформа, створена Фондом гуманітарного розвитку України у 2018 році. Форум вперше пройде 7 липня в Каневі, де надалі проходитиме щорічно. Тема Форуму "План на завтра" - створення дорожньої карти дій для України та світу в умовах новітньої економіки та на фундаменті принципів гуманітарної безпеки.

Ознайомитися зі списком учасників та розкладом панелей Форуму, стати учасником Ukrainian ID можна, зареєструвавшись на офіційному сайті www.ukr-id.com.

Ukrainian ID Awards - щорічна премія, яка присуджуватиметься за видатні досягнення і ефективні практики в ім'я процвітання та гуманізації людства. Лауреатами премії можуть стати громадяни будь-якої країни та професійної сфери, а також організації (крім політичних), що своєю діяльністю зробили значний внесок у відповідальний розвиток світу. Автор статуетки нагороди Ukrainian ID Awards молодий харківський скульптор Сергій Шауліс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-