У посольства Франції та ФРН передали звернення щодо помилування Сенцова

У посольства Франції та ФРН передали звернення щодо помилування Сенцова

Фото
Укрінформ
Кількасот учасників масштабної акції на підтримку українських політв'язнів Кремля передали у посольства Франції та Німеччини звернення до президента Еммануеля Макрона та канцлера Ангели Меркель.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Спочатку організованою ходою з Майдану Незалежності, де стартувала акція у столиці, люди рушили до посольства Франції. Вони тримали у руках плакати із зображенням Олега Сенцова, а також із гаслами Free Sentsov, Save Oleg Sentsov і «Звільніть українських політв'язнів!». Попереду колони активісти пронесли транспарант із написом #SaveOlegSentsov. До акції також долучилися представники «Автомайдану», які влаштували автопробіг до дипломатичних установ.

При цьому на вулиці Рейтерській, де знаходиться посольство Франції, на час проведення автопробігу та ходи було обмежено рух транспорту. Активісти передали в посольство звернення до президента Франції Еммануеля Макрона з проханням особисто звернутися до президента РФ Володимира Путіна щодо помилування Олега Сенцова. Правопорядок на місці події забезпечували кілька десятків поліцейських і нацгвардійців.

Після цього активісти попрямували до посольства Німеччини - там вони передали аналогічне звернення до канцлера ФРН Ангели Меркель.

Загалом, біля обох дипломатичних установ, акція відбулася мирно.

Після цього активісти повернулися на Майдан Незалежності, звідки стартувала акція. Там вони підбили підсумки заходів у Києві та інших містах.

Читайте також: На Майдані - масштабна акція на підтримку Сенцова

Як повідомлялося, це міжнародна акція, заходи в рамках якої відбуваються в різних країнах світу, зокрема - в Литві, Грузії та США. Її суть полягає у тому, що люди влаштовують автопробіги та приходять ходою до посольств країн "нормандської четвірки", де закликають дипломатів сприяти звільненню Сенцова та інших українських політв'язнів.

До того ж, 2 липня о 21:00 у Києві на стадіоні «Олімпійський» планують провести акцію на підтримку Сенцова.

В посольства Франції та ФРН передали звернення щодо Сенцова / Фото: Сірик Анатолій. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-