В окупованому Криму завели дві справи на Параламова, якого катувала ФСБ

В окупованому Криму завели дві справи на Параламова, якого катувала ФСБ

Укрінформ
В окупованому Криму порушили дві кримінальні справи проти кримського татарина Рената Параламова, який заявив про тортури, яких він зазнав у вересні минулого року.

Про це 30 червня на засіданні громадського об'єднання «Крымская солидарность» заявив адвокат сім'ї Параламова Еміль Курбедінов, повідомляє "Крим. Реалії".

«Буквально вчора я дізнався, що військова прокуратура відмовила в порушенні кримінальної справи проти співробітників ФСБ, які проводили обшук у Рената Параламова, а потім вивезли його з мішком на голові і катували. Тоді як проти Рената порушили дві кримінальні справи за статтями про незаконний обіг вибухових речовин, боєприпасів», - сказав Курбедінов.

За його словами, зараз юристи збирають всі необхідні документи, щоб передати справу Параламова та інших викрадених кримчан до міжнародних інстанцій, зокрема спецдоповідачу ООН з тортур.

Читайте також: У Криму блогера з-під арешту відправили до психлікарні — на “обстеження”

«Нещодавно ми говорили із спецдоповідачем ООН про ті тортури, яких зазнають у Криму затримані і ті, кого вивезли з будинку після обшуку в невідомому напрямку. Детально розповіли про справу Рената Параламова і Решата Аметова. Найближчим часом ми надамо спеціальне звернення до спецдоповідача для того, щоб він міг висунути претензії Російській Федерації», - зазначила юрист Ліля Гемеджі.

Як відомо 13 вересня 2017 року у кримському селищі Нижньогірське в будинку кримчанина Рената Параламова відбувся обшук. За словами очевидців, люди в масках без розпізнавальних знаків на формі вивезли Параламова в невідомому напрямку. Пізніше стало відомо про вилучення книги і ноутбука з його будинку.

Параламов вийшов на зв'язок з родичами вдень 14 вересня. Його виявили на автовокзалі Сімферополя. Пізніше чоловік розповів, що невідомі його катували, зокрема надягали на голову мішок і давали розряди оголеними проводами.

За словами адвоката Еміля Курбедінова, одного з учасників викрадення Рената Параламова впізнали серед відвідувачів кримського управління ФСБ РФ.

Після цих подій Параламов разом із сім'єю переїхав на материкову територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-