У Криму блогера з-під арешту відправили до психлікарні — на “обстеження”

У Криму блогера з-під арешту відправили до психлікарні — на “обстеження”

Укрінформ
Заарештованого в анексованому Росією Криму за підозрою в пропаганді тероризму блогера Нарімана Мемедемінова помістили до психіатричної лікарні - нібито на обстеження.

Про це повідомляється на сторінці "Крымской солидарности" у Facebook з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова.

"...Без рішення суду, грунтуючись лише на постанові слідчого, 28 червня 2018 року цивільного журналіста і активіста Нарімана Мемедемінова, як мінімум, на 20 днів відправлено до психіатричної лікарні для «обстеження»", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що адвокат Курбедінов розцінює це як грубе порушення прав свого підзахисного і тиск на його принципову позицію.

Читайте також: Окупанти в Криму продовжили арешт активісту Рамазанову

Як повідомлялося, 22 березня в селі Холмівка Бахчисарайського району співробітники ФСБ провели обшук у кримськотатарського блогера Нарімана Мемедемінова, після якого силовики відвезли його до Сімферополя. 23 березня Київський райсуд "Сімферополя заарештував Мемедемінова на два місяці. Потім активісту продовжили арешт до 15 серпня 2018 року.

До того 14 травня кримського блогера вже вивозили із СІЗО для проведення психіатричної експертизи.

Міністерство закордонних справ України вимагає від окупаційної влади Криму звільнити Мемедемінова. Прокуратура Автономної Республіки Крим почала кримінальне провадження щодо незаконного позбавлення волі в окупованому Криму блогера Мемедемінова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-