Росія заявила про випробування турбіни Siemens в окупованому Криму

Росія заявила про випробування турбіни Siemens в окупованому Криму

Укрінформ
Росія в анексованому Криму провела випробування турбіни Siemens.

Про це повідомляє агентство Reuters

"Російське міністерство енергетики заявило, що провело перші випробування виготовленої в Німеччині турбіни, встановленої в Криму всупереч санкціям ЄС", - йдеться у повідомленні.

У заяві російського відомства зазначається, що турбіна успішно пройшла тест на одному з двох нових енергоблоків поблизу анексованого Сімферополя.

Експерти прогнозували, що Росії буде складно активувати турбіни та програмне забезпечення без допомоги консультантів Siemens. 

Проте тестування показало, що РФ все більше наближається до можливості запуску турбін та початку їх використання для виготовлення електроенергії для Криму. 

Росія також добудовує другу електростанцію поблизу Севастополя, де також використовуються німецькі турбіни. Запуск станцій очікується восени.

Читайте також: Екс-глава МЗС Німеччини Габріель увійде до ради директорів Siemens

У Siemens заявили, що це сталося без їх згоди.

Як відомо, раніше Росія спробувала незаконно ввезти газові турбіни Siemens для ТЕС, які будуються в окупованому Севастополі й Сімферополі. Про це стало відомо влітку минулого року, після чого Німеччина ініціювала персональні санкції проти відповідальних осіб у російському уряді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-