Екс-глава МЗС Німеччини Габріель увійде до ради директорів Siemens

Екс-глава МЗС Німеччини Габріель увійде до ради директорів Siemens

Укрінформ
Колишній віце-канцлер ФРН, міністр закордонних справ, а раніше міністр економіки Зігмар Габріель, який після виборів у бундестаг позбувся всіх постів, окрім депутатського, переходить на роботу концерн Siemens.

Про це інформує газета Tagesspiegel.

"Siemens і французький конкурент Alstom домовилися про майбутный склад ради директорів пропонованого альянсу Zug. Зігмар Габріель, який підтримував злиття, має увійти до складу ради директорів", - йдеться в повідомленні.

Загалом до ради повинні включити 6 осіб, їх затвердять на загальних зборах. Очікується, що компанія почне роботу до кінця нинішнього або на початку наступного року. А Габріель, як повідомив він сам, зможе стати до роботи, згідно із законом, "через рік після виходу з федерального уряду".

Читайте також: Німеччина проситиме США звільнити її компанії від антиросійських санкцій

Німецька Siemens і французька Alstom підписали меморандум про об'єднання виробництва поїздів 26 вересня 2017 року. За прогнозами сторін, виручка нового залізничного гіганта становитиме 15,3 млрд євро. Конкурувати конгломерат має намір з китайською держкорпорацією з виробництва поїздів CRRC.

Зазначимо, що колишні члени уряду користуються "попитом" у великих компаній. Так, однопартієць соціал-демократа Габріеля, екс-канцлер ФРН Герхард Шредер входить до керівництва ряду найбільших російських енергетичних компаній.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-