Денісова: Сьогодні я не вірю жодним заявам Москалькової

Денісова: Сьогодні я не вірю жодним заявам Москалькової

Укрінформ
Уповноважений ВР з прав людини Людмила Денісова заявила про те, що не вірить заявам омбудсмена РФ Тетяни Москалькової щодо задовільного стану здоров'я незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова. 

Про це вона заявила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Те, що пише Москалькова, я цьому уповноваженому, не можу сказати, що "з прав людини", не вірю. Ми з нею летіли в одному літаку, і вона просто потім не поїхала... Потім вона в кортежі проїхала повз мене, коли я стояла на дорозі, щоб зрозуміти, що відбувається. Вона слухавки не бере, не відповідає нічого. Тому сьогодні я не вірю жодним заявам Москалькової", - сказала вона.

Денісова розповіла, що намагалася отримати пояснення щодо її недопуску до Сенцова.

"Я намагалася зупинити машину, щоб мені все-таки пояснили, чому українського уповноваженого з прав людини у відповідності з домовленостями, які відбулися між нашими президентами, не пускають на територію? Чому мені не дають доступу до Олега Сенцова? На жодне запитання мені ніхто не відповів. Я зупинила машину, але в підсумку органи поліції відтіснили мене, щоб я не ставила таких запитань і не заважала кортежу рухатися. Коли я запитала у працівників колонії про здоров'я Сенцова, вони сказали, що у них цим займається прес-служба колонії", - зазначила вона. 

Український омбудсмен усе ще сподівається, що заступник начальника колонії, який зараз перебуває на своєму робочому місці, до неї вийде. "Я хочу подати йому офіційну заяву, яку я вже намагаюся подати з 9:00 ранку, але до мене ніхто не виходить", - резюмувала вона.

Як повідомлялося, 28 червня російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що зустрічалася з українським політв'язнем Олегом Сенцовим. За її словами, стан здоров'я його в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Сьогодні Денісова та Москалькова прибули в регіон, де знаходиться колонія, в якій перебуває Сенцов, одночасно. Однак до колонії український уповноважений з прав людини прибула раніше за свою колегу. Але її до Сенцова не пустили.

Читайте також: Денісова: Мені постійно пропонують зачекати, а Москалькова в колонії робить селфі

Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-