Посольство України направило ноту МЗС РФ щодо допуску Денісової до Сенцова

Посольство України направило ноту МЗС РФ щодо допуску Денісової до Сенцова

Укрінформ
Посольство України у Росії направило чергову ноту Міністерству закордонних справ РФ з рішучим протестом щодо недопуску уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до українського політв’язня Олега Сенцова.

Про це повідомляється на сайті українського омбудсмена.

«Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова в рамках моніторингових візитів 28 червня здійснила чергову спробу відвідати громадянина України Олега Сенцова. За незрозумілими для України причинами, незважаючи на виконання Посольством передбачених формальностей, адміністрація пенітенціарного закладу відмовила у відвіданні Людмилі Денісовій Олега Сенцова», - йдеться у звернені.

Посольство зазначає, що така ситуація свідчить про небажання російської сторони сприяти омбудсмену Денісовій в реалізації досягнутих домовленостей між президентами України та Росії Петром Порошенком і Володимиром Путіним, що веде до їх зриву.

Враховуючи зазначене, українська сторона висловила рішучий протест і закликала РФ до негайного ухвалення рішення щодо допуску Денісової до громадянина України Сенцова, а також до нормалізації ситуації зі здійсненням інших моніторингових візитів омбудсменів двох країн.

Як повідомляв Укрінформ, омбудсмена Людмилу Денісову у четвер, 28 червня, вкотре не пустили в колонію в російському Лабитнангі, де утримується незаконно ув’язнений український режисер Олег Сенцов. Водночас російський омбудсмен Тетяна Москалькова сьогодні відвідала Сенцова. Її кортеж проїхав повз Денісову, навіть не зупинившись. За словами прес-секретаря Москалькової, Денісову не пустили до Сенцова, тому що вона нібито прилетіла в Ямало-Ненецький автономний округ без погодження.

Після відвідання Сенцова Москалькова заявила, що його стан "в цілому задовільний".

Читайте також: Москалькова стверджує, що стан Сенцова задовільний

Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй постійно відмовляють в зустрічах з українськими політв'язнями. 

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-