Москалькова стверджує, що стан Сенцова задовільний

Москалькова стверджує, що стан Сенцова задовільний

Укрінформ
Омбудсмен РФ Тетяна Москалькова стверджує, що стан українського режисера Олега Сенцова в цілому задовільний, але у зв'язку з його голодуванням залишаються побоювання.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

"У мене відбулася зустріч із Сенцовим, вона була досить тривалою, тривала близько години. Його стан здоров'я в цілому задовільний, але все одно залишається занепокоєння за розвиток подій, оскільки 46-й день голодування, а це завжди вимагає великої уваги", - сказала Москалькова.

Як повідомляв Укрінформ, омбудсмена Людмилу Денісову досі не пустили в колонію в російському Лабитнангі, де утримується незаконно ув’язнений український режисер Олег Сенцов.

"З 9-ої ранку я біля виправної колонії номер 8, намагаюся зустрітися з Олегом Сенцовим. Уповноважений РФ Тетяна Москалькова з'явилася тут півгодини назад. Кортеж проїхав повз мене, хоча вона прекрасно мене бачила", - написала Денисова.

Денісова прибула в четвер в колонію "Білий ведмідь" в російському місті Лабитнангі, де утримують українського режисера, політв'язня Олега Сенцова. 

Прес-секретар уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов заявив, що Денісову не пустять в колонію до Сенцова, тому що вона нібито прилетіла в Ямало-Ненецький автономний округ без погодження.

Читайте також: Денісова: Мені постійно пропонують зачекати, а Москалькова в колонії робить селфі

Денісова з 15 червня знаходиться в Росії, але їй постійно відмовляють в зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими обвинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів в РФ.

В цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-