Посольство України засуджує

Посольство України засуджує "російський" Крим у бразильській газеті

Укрінформ
Посольство України в Бразилії висловило протест проти публікації щоденною бразильською газетою "Фолья де Сан-Паулу" карти окупованого Криму, позначеного як частина території Росії, і вимагає виправлення неправдивої інформації.

Про це йдеться у відкритому листі до видання за підписом посла України в Бразилії Ростислава Троненка, український переклад якого оприлюднено на сайті диппредставництва.

"Посольство України в Бразилії рішуче засуджує зміст ілюстративного матеріалу розділу видання, присвяченого футбольному Чемпіонату світу-2018, опублікованого у випуску 21 червня 2018 року, в якому на сторінці 7 Автономна Республіка Крим (Україна) показана як частина території Росії. Вважаємо, що ця помилкова та упереджена публікація може бути використана для легітимізації незаконної окупації Криму Російською Федерацією", - йдеться у листі. 

Читайте також: МІП готує відповідь Bloomberg на карту України без Криму

У посольстві висловили впевненість, що "Фолья де Сан-Паулу" як впливове видання не може суперечити офіційній позиції бразильського уряду, а також позиції 100 країн-членів ООН, які ще в березні 2014 року підтримали територіальну цілісність України і визнали незаконну окупацію Криму Росією порушенням міжнародного права.

"Ми вимагаємо виправлення неправдивої інформації і вимагаємо вжити заходів, щоб уникнути повторення цієї проблеми в майбутньому", - наголошується в листі. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-