В ООН обурені російською

В ООН обурені російською "націоналізацією" в Криму

Укрінформ
В опублікованій ООН Доповіді про ситуацію з правами людини в Україні за останні три місяці Російську Федерацію закликали припинити порушення прав людини і конфіскацію приватної власності в окупованому Криму.

Про це у Facebook повідомляє "Кримська правозахисна група".

"З 16 лютого по 15 травня 2018 року Управління верховного комісара ООН з прав людини задокументувало 28 порушень прав людини в Криму. Йдеться, зокрема, про насильницькі зникнення, обмеження основних свобод і порушення права власності", - повідомляє "Кримська правозахисна група".

Як зазначається у доповіді, "Російська Федерація продовжила застосовувати свої закони, порушуючи тим самим встановлене у міжнародному гуманітарному праві зобов'язання дотримуватися законодавства окупованої території".

У документі приділено особливу увагу питанням приватної власності в Криму і вказано, що відповідно до міжнародного гуманітарного права приватна власність за жодних обставин не підлягає конфіскації.

Читайте також: Окупаційний суд продовжив арешт "кримським диверсантам" ще на два місяці

Проте, за даними Управління верховного комісара з прав людини, після початку 2014 року окупації Криму почалася конфіскація тисяч об'єктів нерухомості, що знаходяться у державній і приватній власності. При цьому "влада" в Криму оголосила цей процес "націоналізацією".

Місія ООН повідомляє, що лише у Севастополі з листопада 2014 року було конфісковано понад 1800 земельних ділянок, які знаходяться у приватній власності (деякі з побудованими на них спорудами).

У зв'язку з цим УВКПЛ закликає владу РФ захищати приватну власність в Криму і Севастополі від конфіскації відповідно до міжнародних норм, відновити права власності всіх колишніх власників, які постраждали від конфіскації раніше.

Крім того, ООН закликає Росію дотримуватися зобов'язань, встановлених для окупаційної держави міжнародним гуманітарним правом, а також скасувати всі санкції, накладені на жителів Криму за висловлювання поглядів, що відрізняються від офіційних.

Від Росії теж вимагають припинити практику депортації і примусового переселення осіб, які знаходяться під захистом, за межі території Криму.

У доповіді окремо згадується доля Олега Сенцова, який з Криму був переведений у в'язницю в Росії і зараз продовжує голодування.

У документі також наголошується, що Росія не надала доступу представникам Управління Верховного комісара ООН з прав людини на півострів.

Опубліковану доповідь планується представити Раді ООН з прав людини в Женеві у вересні 2018 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-