Денісова просить омудсмена РФ закликати Путіна звільнити Сенцова

Денісова просить омудсмена РФ закликати Путіна звільнити Сенцова

Документ
Укрінформ
Денісова звернулася до омубдсмена РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти звільненню українського політв'язня Сенцова "з гуманітарних причин" і звернутися з відповідним проханням до президента Росії Володимира Путіна. 

Відповідний лист Денісова оприлюднила у Facebook.

"Звернулась до уповноваженого РФ Тетяни Москалькової з проханням сприяти звільненню Олега Сенцова від відбування покарання з гуманітарних причин і звернутися із відповідним проханням до президента РФ", - зазначила вона. 

Як повідомляв Укрінформ, український омбудсмен Людмила Денісова і уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова в ході зустрічі 18 червня домовилися про відвання українського режисера Олега Сенцова в російській колонії і журналіста Кирила Вишинського в Херсоні. Однак 19 червня Денісова так і не змогла відвідати Сенцова. 

Минулого тижня Денісовій, яка перебуває в Росії, також відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Олегом Сенцовим і Миколою Карпюком. 

Читайте також: Адвокат пояснив, чому Денісову в Росії не пускають до політв’язнів

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

 Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ та на окупованій Росією території.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Фото: facebook.com/denisovaombudsman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-