Адвокат пояснив, чому Денісову в Росії не пускають до політв’язнів

Адвокат пояснив, чому Денісову в Росії не пускають до політв’язнів

Укрінформ
Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що домовленості українського і російського омбудсменів Людмили Денісової і Тетяни Москалькової зриваються через небажання російської сторони піднімати тему українських політв'язнів під час ЧС-2018.

Про це Фейгін повідомив Укрінформу.

«Можу дати свої пояснення з приводу незрозумілих моментів під час спілкування українського і російського омбудсменів. Начебто, якісь рішення приймаються. Але в підсумку нічого не відбувається. Денісову (Людмилу - ред.) до Сенцова, Сущенка та інших українських політв'язнів так і не пропускають. Справа в тому, що Москалькова, на відміну від українського омбудсмена, не самостійна в своїх діях. Практично кожне слово, не кажучи вже про вчинки, вона погоджує з Адміністрацією президента РФ. А там дуже бояться темою політв'язнів зіпсувати святкову картинку з ЧС-2018», - сказав Фейгін.

Водночас він високо оцінює останні дії Денісової. «Новий український омбудсмен показує приклад того, як потрібно діяти в складних ситуаціях. Вона не сидить у своєму офісі, а рішуче приїжджає до Росії, і тут на місці напористо діє, захищаючи права українських політв'язнів, привертаючи загальну увагу до цієї непростої проблеми. Людина робить свою складну роботу», - вважає захисник.

Читайте також: Денісова просить Червоний Хрест відвідати політв'язнів Кремля

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

З того часу Денісовій, яка перебуває в Росії, постійно відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями Олегом Сенцовим, Романом Сущенком, Миколою Карпюком. Після того, як 19 червня її в черговий раз не пустили до Сенцова, який оголосив голодування, Денісова надіслала листа голові Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барту з проханням зустрітися з українськими політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-