Денісова просить Червоний Хрест відвідати політв'язнів Кремля

Денісова просить Червоний Хрест відвідати політв'язнів Кремля

Укрінформ
Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова надіслала лист до голови Регіональної делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в РФ, Білорусі і Молдові Магне Барта з проханням зустрітись із українськими політв'язнями.

Про це Денісова написала у Facebook.

"Я направила до них офіційний лист із проханням відвідати Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха та Олександра Шумкова.

Я попросила його (Барта - ред.) здійснити візити у пенітенціарні заклади, де вони відбувають покарання, аби перевірити стан їхнього здоров'я, а також сприяти організації моїх візитів до згаданих громадян України", - написала вона.

Омбудсмен також повідомила, що відучора намагалася зустрітися з Бартом, однак його помічниця повідомила, що в нього "дуже щільний графік, і він не може зустрітися" з Денісовою.

Читайте також: Росія не дозволила Денісовій навіть розмову з Сенцовим по скайпу

Як повідомляв Укрінформ, 19 червня український омбудсмен Людмила Денісова вкотре не змогла відвідати незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Раніше ж Денісова і уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова домовилися про відвідання українського режисера Сенцова в російській колонії і журналіста Кирила Вишинського в Україні.

Минулого тижня Денісовій, яка перебуває в Росії, також відмовили у зустрічах з українськими політв'язнями Сенцовим і Миколою Карпюком. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що Денісова порушила домовленості, поїхавши до Сенцова.

У понеділок, 18 червня, Денісову також не пустили до засудженого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

9 червня Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом РФ Володимиром Путіним, під час якої було домовлено надати можливість уповноваженим з прав людини обох країн відвідати ув'язнених громадян.

Всього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-