Кримський муфтіят відкрив представництво в Києві

Кримський муфтіят відкрив представництво в Києві

Укрінформ
Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим на материковій частині України відкрило представництво в Києві.

Про це розповів  муфтій ДУМ АРК Айдер Рустемов, пише  Крим.Реалії.

«Головний офіс буде в Соборній мечеті. Поки відкрилися тільки представництва в Києві та Львові», – зазначив Рустемов.

Він додав, що в представництві ДУМ АРК відбуватимуться уроки, колективні, п'ятничні та святкові намази. Муфтій додав, що робота зі створення соборної мечеті зараз перебуває на етапі обговорення технічного завдання.

Офіційне відкриття представництва ДУМ АРК у Києві відбулося після закінчення посту місяця Рамадан, воно розташоване в одній будівлі з новим офісом Асоціації мусульман України в Києві.

Духовне управління мусульман Криму після анексії півострова Росією 2014 року перестало координувати свої дії з Меджлісом кримськотатарського народу і перереєструвалося відповідно до російського законодавства, як Духовне управління мусульман Криму і Севастополя (ДУМКС).

Читайте також: У Криму – нові репресії й провокації. Вихід один – звільнити окупований півострів

У листопаді 2016 року громади мусульман-переселенців із Криму провели з'їзд, на якому вирішили створити Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим на материковій частині України. Муфтієм був обраний Айдер Рустемов.

У жовтні 2017 року департамент національностей і релігій Міністерства культури України зареєстрував Духовне управління мусульман Автономної Республіки Крим на чолі з Рустемовим.

Фото: Радіо Свобода.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-