Польські туристи в окупований Росією Крим не їздитимуть - польський дипломат

Польські туристи в окупований Росією Крим не їздитимуть - польський дипломат

Укрінформ
Потік туристів з Польщі в Україну зростає, проте польські туристи в анексований Росією Крим не їздитимуть.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу заявив консул Генерального консульства Республіки Польща в Одесі Анджей Шмідке, який взяв участь в церемонії відкриття регулярних авіарейсів Херсон - Люблін - Херсон, що відбулася у п'ятницю наприкінці дня в херсонському аеропорту.

"У консульстві відзначають збільшення кількості туристів з Польщі в Україну, їх приїжджає все більше і більше. Одеський консульський округ - це Одеса, це Миколаїв, це Херсон. Плюс охоплюємо ще Автономну Республіку Крим, куди поляки у цих умовах (анексії Росією Криму - ред.) їздити не будуть", - заявив Шмідке.

Як він наголосив, нинішній потік польських туристів в Україну набагато більший, ніж він був у попередні роки.

Читайте також: Держдеп не рекомендує американцям їхати в Росію та окуповані нею території

"Ми це відчуваємо. Більше до нас (в польське консульство в Одесі - ред.) звертаються, питають як можна поїхати, які можливості, що можна подивитися", - зазначив дипломат.

Як повідомляв Укрінформ, між Херсоном і польським містом Люблін у п'ятницю розпочато регулярне авіасполучення. Наприкінці дня літак української авіакомпанії Bravo Airways доставив перших 18 пасажирів з люблінського аеропорту в херсонський. А у Люблін з Херсона полетіли 37 пасажирів. Рейси з Херсона у Люблін і з Любліна у Херсон здійснюватимуться три рази на тиждень: вночі із середи на четвер, у п'ятницю та неділю. Виконуватиме їх авіакомпанія Bravo Airways.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-