Держдеп не рекомендує американцям їхати в Росію та окуповані нею території

Держдеп не рекомендує американцям їхати в Росію та окуповані нею території

Укрінформ
Державний департамент США рекомендує американським громадянам, які вирішили відвідати Росію, переглянути свої рішення щодо поїздки до цієї країни, в тому числі для відвідання Чемпіонату світу з футболу.

Про це йдеться в нових рекомендаціях Держдепу, поширених відомством у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Перегляньте своє рішення щодо подорожей до Росії через тероризм та агресію. Деякі регіони (РФ – ред.) мають підвищений ризик (для подорожей – ред.)", - йдеться в рекомендаціях.

При цьому, Держдеп радить не їздити громадянам США до регіону Північного Кавказу, в тому числі в Чечню та на Ельбрус "через громадські хвилювання та прояви тероризму", а також до окупованого РФ українського Криму "через іноземну окупацію та зловживання повноваженнями окупаційною владою". У цьому зв'язку також акцентується, що в Криму зберігається значна військова присутність РФ. "Російська Федерація, ймовірно, продовжить військову активність у Криму в рамках окупації цієї частини України", - зазначається в документі.

Читайте також: Російській поліції наказали замовчувати негатив під час ЧС-2018

Крім того, як зауважили в зовнішньополітичному відомстві США, терористичні угруповання можуть планувати напади в Росії. Мішенями терористів можуть стати туристичні місця, транспортні вузли, ринки/торгові центри й органи місцевого самоврядування.

"З 14 червня по 15 липня 2018 року в Москві, Санкт-Петербурзі, Казані, Сочі, Волгограді, Єкатеринбурзі, Калінінграді, Нижньому Новгороді, Ростові-на-Дону, Самарі та Саранську пройдуть ігри Чемпіонату світу з футболу 2018 року. Масштабні міжнародні заходи, такі як Чемпіонат світу, є привабливою мішенню для терористів", - зауважили в Держдепі. Тому, попри посилені заходи безпеки на Чемпіонаті, "терористи можуть намагатися атакувати місця проведення таких заходів".

Окрема увага громадян США звертається на численні випадки жорстокого поводження з боку правоохоронних органів та інших посадових осіб РФ з іноземцями. У цьому зв'язку нагадується про скорочення складу дипломатичних і консульських установ США в Росії, що ускладнює надання своєчасної консульської допомоги громадянам США.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-