"Суд" у Криму відхилив скаргу в справі кримського татарина, якого катувала ФСБ

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму відхилив скаргу адвоката Еміля Курбединова на дії прокурора у справі кримського татарина, якого катували, Рената Параламова.

Про це у Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Рішення суду: відмова у скарзі адвоката Еміля Курбединова на дію військового прокурора у справі Рената Параламова", - повідомила "Кримська солідарність".

Читайте також: Кримський татарин про тортури ФСБ: били струмом і грозили згвалтувати трубою

Як відомо, 12 вересня 2017 року у кримському селищі Нижньогірський, у будинку кримчанина, батька чотирьох дітей Рената Параламова силовики провели обшук, назвавши його «обстеженням і слідчими діями». Після обшуку його відвезли у ФСБ і більше діб приховували від родичів його місцезнаходження. Параламов вийшов на зв'язок 14 вересня. Зателефонувавши з чужого номера, він попросив його забрати з однієї зі автостанцій Сімферополя. Після надання меддопомоги Параламов надав свідчення поліції про застосовані до нього тортури силовиків. Під тортурами його змусили підписати «визнання» у тому, що він зберігає у себе вдома тротил і патрони, а також є членом терористичної організації «Хізб ут-Тахрир».

Наприкінці вересня минулого року йому вдалося покинути Крим і пізніше вивезти на материкову Україну членів своєї сім'ї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-