Спецдоповідач ООН закликав РФ пустити правозахисні місії до окупованого Криму

Спецдоповідач ООН закликав РФ пустити правозахисні місії до окупованого Криму

Укрінформ
Спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження закликав РФ надати доступ міжнародним правозахисним місіям до Криму.

Про це Нільс Мельцер він заявив на брифінгу у п'ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

 "Я закликаю Російську Федерацію вжити всіх заходів, щоб забезпечити захист всіх жителів Криму відповідно до міжнародного права, особливо запобігати будь-яким дискримінаційним заходам та практикам, свавільному затриманню, катуванню, жорстокому, нелюдському, або такому, що принижує гідність, поводженню. Також наполегливо закликаю Російську Федерацію забезпечити міжнародним правозахисним місіям та неурядовим організаціям швидкий та безперешкодний доступ до Криму", - сказав Мельцер.

Він також зазначив, що серйозно занепокоєний отриманою інформацією, згідно з якою велика кількість ув’язнених та досудових затриманих етапується до Російської Федерації, "що є очевидним порушенням міжнародного гуманітарного права".

"Проте без доступу до Криму я, на жаль, не можу повною мірою документально підтвердити ті заяви про катування і жорстоке поводження на цій території в контексті мого поточного офіційного візиту до України", - додав Мельцер.

Читайте також: Представника ООН не пустили до в'язниць в окупованому Криму

Як повідомляв Укрінформ, Нільса Мельцера - спеціального доповідача ООН з питань катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження не допустили до моніторингу місць несвободи в окупованому Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-