Представника ООН не пустили до в'язниць в окупованому Криму

Представника ООН не пустили до в'язниць в окупованому Криму

Укрінформ
Спеціального доповідача ООН з протидії катуванням Нільса Мельцера не допустили до моніторингу місць несвободи в окупованому Криму.

Про це повідомив сам Мельцер на брифінгу, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу щодо аргументації відмови окупаційної влади Криму надати доступ до місць несвободи.

"Я звернувся до "де-факто" влади, яка наразі контролює Крим, щодо доступу. Російська влада не готова була надавати доступ в рамках частини мого візиту до України. Я не зміг потрапити в Крим, тому я не контактував особисто з "де-факто" владою у Криму, включно з російським омбудсменом, саме через відмову", - заявив він.

Він також зауважив, що зустрівся з багатьма жертвами катування та жорстокого поводження, які покинули АРК після того, як ці особи були піддані жорстоким актам катувань та жорстокому поводженню з боку російських правоохоронних органів.

Читайте також: У Криму почався черговий "суд" над Балухом

"Згідно з отриманою інформацією, кримські татари піддавались особливому переслідуванню, особливо ті, хто бойкотував так званий "референдум" у березі 2014 року. Такі дії правоохоронці виправдовувались боротьбою з тероризмом", - зазначив доповідач ООН.

Він також закликав представників "влади" в окупованому Криму надати безперешкодний доступ до моніторингу для міжнародних правозахисних організацій.

Мельцер також зазначив, що в рамках свого візиту до України він відвідав, зокрема, місця несвободи в ОРДЛО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-