Росія не пустила українського консула до Кольченка

Росія не пустила українського консула до Кольченка

Політв’язні
Укрінформ
Речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца повідомила, що Російська Федерація вкотре відмовила у зустрічі українського консула з Олександром Кольченком.

Про це вона написала у Twitter

«Вкотре РФ відмовила в зустрічі консула з О.Кольченком, мотивуючи, що він є громадянином РФ. Зухвале порушення всіх норм. Боремось далі», - написала Беца.

Раніше у Міністерстві закордонних справ України вимагали від Росії допустити до політв'язня Олександра Кольченка українського консула, який за чотири роки не мав доступу до нього та іншого політв'язня Олега Сенцова. Обидва ув'язнені оголосили голодування.

Читайте також: #SaveOlegSentsov: у світі стартує глобальна акція на підтримку в'язня Кремля

Як повідомляв Укрінформ, український ув'язнений у РФ Олександр Кольченко оголосив про голодування з вимогою звільнити режисера Олега Сенцова.

Український режисер та політичний в'язень Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів у РФ.

Згодом його сестра Наталія Каплан написала у Facebook, що на знак солідарності з Сенцовим оголосив голодування ув'язнений в Росії український солдат Олександр Шумков.

Сенцова і Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-