FreeSentsov: Ахеджакова закликає зробити спектакль про політв'язня

FreeSentsov: Ахеджакова закликає зробити спектакль про політв'язня

Відео
Укрінформ
Відома російська актриса Лія Ахеджакова пропонує написати і поставити п'єсу про українського в'язня Кремля Олега Сенцова, який оголосив безстрокове голодування, щоб допомогти його звільненню.

Ролик з виступом артистки розміщено в Facebook "Радіо Свобода".

«Потрібна п'єса (про Сенцова - ред.), і повинні сидіти продюсер, режисер, автор - потужні люди, перевірені. Без телевізора, без інтернету хайп не виходить. Сенцов - це не просто Сенцов. Це справа серйозна: наші відносини з Україною», - сказала артистка.

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були затримані у березні 2014 року російськими спецслужбами в анексованому Криму. Їх обвинуватили в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Читайте також: У центрі Москви затримали російського режисера за пікет на підтримку Сенцова

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки в разі звільнення всіх українських політв'язнів в РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля відбудеться 1 і 2 червня в багатьох містах світу.

Адвокат Дмитро Дінзе поїде в колонію до Сенцова 4 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-