У центрі Москви затримали російського режисера за пікет на підтримку Сенцова

У центрі Москви затримали російського режисера за пікет на підтримку Сенцова

Відео
Укрінформ
Російського режисера Антона Сушкевича було затримано у понеділок у центрі Москви за одиночний пікет на підтримку українського політв'язня Кремля Олега Сенцова.

Про це повідомляє "Радио Свобода".

"На Пушкінській площі затримали режисера Антона Сушкевича. Він стояв в одиночному пікеті на підтримку Олега Сенцова, який оголосив 14 травня голодування з вимогою звільнити українських в'язнів у Росії", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що поліцейські під час затримання посилалися на 202 указ "Про особливості застосування посилених заходів безпеки" під час чемпіонату світу з футболу. Втім, прямої заборони на одиночне пікетування в указі немає, підкреслюється в публікації.

Читайте також: Фігурант «справи 26 березня» оголосив голодування на підтримку Сенцова

Як повідомлялося, український режисер Олег Сенцов і активіст Олександр Кольченко були затримані в березні 2014 року російськими спецслужбами в окупованому Криму. Їм висунули обвинувачення в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки в разі звільнення всіх українських політв'язнів у РФ. За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, 29 травня Сенцов погодився на підтримуючу терапію.

Глобальна акція #SaveOlegSentsov на підтримку українського політв'язня Кремля відбудеться 1 і 2 червня в багатьох містах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-