Фігурант «справи 26 березня» оголосив голодування на підтримку Сенцова

Фігурант «справи 26 березня» оголосив голодування на підтримку Сенцова

Укрінформ
Фігурант справи «26 березня» Станіслав Зимовець, якого в РФ засудили до двох років і шести місяців колонії загального режиму за участь в акції проти корупції, оголосив безстрокове голодування.

Про це повідомляє «Медиазона» з посиланням на адвоката міжнародної правозахисної групи «Агора» Світлану Сидоркину.

Повідомляється, що Зимовець почав голодування з 28 травня, підтримуючи режисера Олега Сенцова, який тримає голодування вже 15-й день, вимагаючи звільнити всіх 64 політв'язнів українців в Росії.

Читайте також: Сенцов погодився на підтримуючу терапію — Мін'юст Росії

Раніше на підтримку режисера голодування оголосив український військовий Олександр Шумков, заарештований в Росії за звинуваченням в участі у «Правому секторі» (частина 2 статті 282.2 КК), який визнаний в РФ екстремістською організацією.

Нагадаємо: у липні 2017 року Тверський суд засудив Зимовця до двох років і шести місяців колонії загального режиму, визнавши його винним за частиною 1 статті 318 КК (безпечне для життя і здоров'я насильство відносно представника влади). Як вважає слідство, під час акції 26 березня на Пушкінській площі в Москві Зимовець кинув шматок цегли в спину командира ОМОНу.

Читайте також: Фейгін вважає, що чорновий варіант вироку Сущенку вже готовий

Сам Зимовець не визнає провину. Він говорив, що кинув цеглину, обурившись незаконними затриманнями протестуючих, і ні в кого не цілився. При цьому він сумнівається, що потрапив у співробітника правоохоронних органів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-