Фейгін вважає, що чорновий варіант вироку Сущенку вже готовий

Фейгін вважає, що чорновий варіант вироку Сущенку вже готовий

Укрінформ
У своєму «останньому слові» на засіданні Мосміськсуду незаконно затриманий у Москві український журналіст Роман Сущенко не визнав вину і попросив винести йому виправдувальний вирок.

Про це громадський захисник українця Марк Фейгін повідомив Укрінформу.

«Під час свого «останнього слова» Роман Сущенко заявив, що він як і раніше не визнає вину і попросив винести йому виправдувальний вирок», - сказав Фейгін.

На його думку, деталі судового засідання, яке проходило в понеділок у Мосміськсуді, можуть свідчити про те, що буде прагнення ухвалити «рівноважний вирок». «Як відомо, за статтею, в якій обвинувачують Романа Сущенка, могли попросити і строк 20 років. Проте під час промови обвинувачення говорилося про відсутність обтяжуючих обставин, про позитивну характеристику з місця роботи Сущенка. З огляду на те, що є практика, коли суд призначає строк менший, ніж просить обвинувачення, думаю, в даному разі, може йти мова про вирок 11-14 років», - вважає Фейгін.

Він також звертає увагу на те, який невеликий термін, тиждень, п'ять робочих днів, призначений для написання вироку. Це може свідчити, як про те, що вирок, причому «рівноважний», начорно вже готовий, так і про те, що є прагнення закінчити процес до початку Чемпіонату світу з футболу, щоб не «укрупнювати проблему». Особливо на негативному для Кремля фоні у зв'язку з безстроковим голодуванням, оголошеним українським кінорежисером Олегом Сенцовим.

Читайте також: Україна вимагає звільнення заручника Кремля Сущенка

Громадський захисник також наголосив, що, на його думку, в ході судового процесу захистом було досить очевидно показано, що Сущенко - професійний журналіст, проти якого була організована операція російських спецслужб, у ході якої для проведення ОРЗ (оперативно-розшукових заходів) був втягнутий давній приятель Сущенка. І відповідно в цілому все обвинувачення «притягнуте за вуха». Навіщо все це робилося - питання відкрите, можливо, просто для того, щоб мати ще одного заручника, аргумент в якихось подальших перемовинах.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому висунули обвинувачення у «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР Міноборони це спростували.

Мосміськсуд продовжив арешт Сущенку до 16 вересня.

В понеділок у Мосміськсуді сторона обвинувачення попросила для Романа Сущенка 14 років колонії суворого режиму. Засідання суду, на якому буде винесено вирок, розпочнеться 4 червня о 15:30.

Фото: detector.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-