МЗС посилить тиск на Росію через нову хвилю арештів у Криму

МЗС посилить тиск на Росію через нову хвилю арештів у Криму

Укрінформ
МЗС України має намір посилити дипломатичний і політичний тиск на Російську Федерацію у зв'язку з новими арештами і репресіями в Криму.

Про це у вівторок в Києві на прес-конференції «Нова хвиля політичних арештів в окупованому Криму» заявила речник МЗС України Мар'яна Беца, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З нашого боку ми, по-перше, посилимо політичний тиск на Росію ... По-друге, сьогодні наш міністр закордонних справ Павло Клімкін виступатиме на спеціальному засіданні Ради безпеки ООН, яке присвячене Україні, а ми вже непостійний член Ради Безпеки, але завдяки польським колегам, сьогодні відбудеться спеціальна сесія Радбезу ООН, де міністр виступатиме з осудом російської агресії і з тим, щоб показати жахливу картину репресій в Криму, нагадати про деякі, найбільш резонансні справи і закличе наших партнерів посилити тиск - дипломатичний, політичний і в тому числі список санкцій", - розповіла Беца.

Читайте також: Кримські татари чекають від Німеччини підтримки - Чийгоз

За її словами, останні кримінальні справи в Криму, в тому числі викрадення і побиття делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза - це спроба дискредитації Меджлісу кримськотатарського народу, що є цинічним на тлі припису Російської Федерації з боку Міжнародного суду ООН про відновлення діяльності Меджлісу, забороненого РФ після анексії Криму.

"Найбільш цинічно це виглядає на тлі припису Міжнародного суду ООН в травні, коли Росія мала надати інформацію Міжнародного суду ООН, як вона виконує торішнє рішення суду про відновлення діяльності Меджлісу на території окупованого Криму, і це свідчить про те, що Російська Федерація зухвало ігнорує будь-які рішення і розпорядження Міжнародного суду ООН", - заявила Беца.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-