Російська актриса Хаматова підтримала Серебренникова і Сенцова

Російська актриса Хаматова підтримала Серебренникова і Сенцова

Укрінформ
Актриса Чулпан Хаматова на кінофестивалі "Від щирого серця" у російському Ульяновську висловила слова підтримки на адресу художнього керівника московського театру "Гоголь-центр" Кирила Серебренникова і українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомляє російська служба Радіо Свобода.

"Виступаючи на відкритті Х міжнародного кінофестивалю "Від щирого серця" в Ульяновську, Хаматова назвала обвинувачення проти режисерів сфальсифікованими. Вона побажала Серебренникову і Сенцову швидше опинитися на волі. Ці слова вона сказала відразу після того, як їй було вручено приз фестивалю "За честь і гідність", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова було затримано в березні 2014 року російськими спецслужбами у анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх обвинувачували в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Читайте також: Free Sentsov: лист до Меркель підписали нобелівські лауреати

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки в разі звільнення всіх українських політв'язнів, утримуваних у РФ.

Художнього керівника "Гоголь-центру" Кирила Серебренникова було затримано в Москві наприкінці серпня 2017 року. Його обвинувачують у розкраданні 130 мільйонів рублів, виділених для театральної трупи "Сьома студія".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-